Nazolabial Dolgu

Burun kanatlarından ağız kenarına inen çizgilerin giderilmesi için uygulanan bir dolgu uygulamasıdır. Yaşlanma, genetik ve çevresel faktörlerden dolayı zamanla derinleşen bu çizgiler, yüz ifadesinde değişime yol açar; yüzde mutsuz ve üzgün bir ifade oluşabilir. Bu durumdan şikayetçi olan kişiler nazolabial dolgu işlemini tercih ederek ifadesini olumsuz etkileyen çizgilerden kurtulabilir.

Nazolabial dolgu, burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanan derin çizginin oluşmasına sebep olan yağ kaybını giderir ve gereken hacmi sağlayarak bölgedeki derinleşmeyi ortadan kaldırır. Nazolabial dolgu derin çizgilerin giderilmesinde en acısız, pratik ve başarılı yöntemdir.

Etkinin ortaya çıkma süresi–3-7 gün

İşlem süresi –10-15 dk

Anestezi – Lokal krem

Kalıcılık – 4-6 ay, tekrarlanabilir

Kalıcı kırışıklıkların ortaya çıkmasını önler

Botulinum Toksini Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Göz Altı Işık Dolgusunun İçeriği Nedir?

Dolgu maddesi hyalüronik asit ve B6, antioksidanlarından oluşur. Bu tedavi sonrasında gözaltında bulunan çukurlar azaltılabilir.

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Uygulama yapılırken gözaltı bölgesinde bulunan kemiğe dolgu maddesi konulur. Bu sırada iğne veya kanül kullanılır. Kanül ile şişlik olması olası değildir; ama iğne kullanılır ise şişlikler oluşabilir. Hassas bir operasyon olduğundan tecrübeli ellerde yapılması önemlidir.

Ne Kadar Süre Sonra Etkisini Yitirir?

18 ay ya da fiziksel duruma göre 3 yıla kadar etkisini sürdürebilir. Göz altı ışık dolgusu her uygulandığında etki süresi uzar.

Şakak Dolgusu Estetiği Nedir?

Ciltte meydana gelen sarkmaları gidermek ve cilde şekil vermek için yapılan enjeksiyon yöntemidir. Şakak dolgusu, bulunduğu bölge itibari ile uygulamada azami dikkat gerekli olmaktadır.

Şakak Dolgusu Estetiği Neden Yapılır?

Orta yaş ve üzerinde cilt gerginliğini kaybeder; sarkmalar, çizgiler oluşmaya başlar. Bu görünümleri azaltmak için şakak dolgusu estetiği yapılır. Anestezi içeren kremler kullanıldıktan sonra uygulama yapılır. Yüz ile orantı sağlanması için dikkatle yapılması gereken bir uygulamadır. 9 ya da 15 ay kadar etkisini yitirmez.

Yaş ilerledikçe mimik yaparken oluşan çizgiler kalıcı hale gelir. Şakak bölgesindeki yağ tabakası azaldığı için kaş, göz çevresi ile alın bölgesinde sarkmalar meydana gelir. Bu görüntüyü gidermek için bu uygulama yapılır.

Şakak Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

18-65 yaş grubu arasında şakak bölgesindeki görünümden rahatsız olan herkese şakak dolgusu uygulanabilir.

Şakak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Şakak zaman içerisinde yağ dokusunun azaldığı bir bölge olmaktadır. Yüzün çökük görünmesine, aşağı doğru sarkmasına sebebiyet vermektedir. Bu durumun çözümü ise şakak dolgusu olmaktadır. Peki, şakak dolgusu nasıl uygulanır? Kısaca söylemek gerekirse dolgu malzemelerinin buraya enjekte edilmesidir. Bu işlem dik açı ile ve direk olarak uygulanır.

Uygulanan bölge hassas olduğu için dikkatli işlem yapılmalıdır. Tedavinin süresi ise sadece yarım saat sürmektedir. İşlem öncesinde bölgeye lokal anestezi uygulanır. Bu krem ile yapılmaktadır.

Şakak Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Şakak dolgusu nasıl uygulanır sorusunun cevabını aldıktan sonra ne kadar sürede iyileşme olduğunu da merak ediyor olabilirsiniz. Bu işlem çok acılı ve ağrılı bir süreç içermemektedir. Uygulamadan hemen sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz.

Şakak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Yüzün daha genç ve dolgun görünmesini sağlayan bu uygulama uzun bir süre kullanılmaktadır. Şakak dolgusu nasıl uygulanır sorusuna cevap bulan kişiler kalıcılığı ne kadardır diye merak da etmektedir.  Şakak dolgusunun kalıcılığının  bir yıldan bir buçuk yıla kadar sürdüğünü söylemek doğru olacaktır.

Yüz ve Çene dolgusu nasıl yapılır?

Dolgu yapılacak bölgenin enjeksiyon noktaları uzman tarafından belirlenip, bu alanlardan dolgu işlemi yapılır. Yüz ve çene dolgusu kısa süren ve ağrısız bir uygulamadır.

Yüz ve Çene dolgusu sonrası toparlanma süreci nasıldır?

Dolgu işlemi sonrası toparlama süreci, yalnızca uygulamadan sonraki birkaç günü kapsar. Bu süreçte yüz üstü yatmamak, dolgu yapılan yerleri ovmamak ve güneşe direkt maruz kalmamak yeterli tedbirlerdendir.

Yüz ve Çene Dolgusu Ağrılı mıdır?

Yüz ve çene dolgusu enjeksiyon temeline dayanan bir uygulama olduğu için ilk etapta korkuyla yaklaşılmaktadır. Ancak işlemin detaylarını öğrenip ve bir de deneyimleyen herkes bunun hiç de korkulacak bir uygulama olmadığını anlamaktadırlar. Yüz ve çene dolgusu işlemi sırasında acı ve ağrı hissedilmemesi için hastaya lokal etkili kremler sürülür. Bu sayede hiçbir acı veya rahatsızlık hissi söz konusu bile olmaz.

Ne sıklıkla tekrarlanmalıdır?

12-18 ayın sonunda dolgular eriyince yüz ve çene dolgusu işlemi tekrarlanabilmektedir.

Avantajları nelerdir?

Yüz ve çene dolgusu avantajları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Kısa zamanda istenen bir yüz hattına sahip olmanın yanında, cerrahi işlem yaptırmadan bu sonuçları almak ekstra bir konfor sunar.

Yüz ve Çene Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürmektedir?

Yüz ve çene dolgusu işlemleri bölgeye göre farklı zaman aralığında uygulanır. Örneğin çene yani jawline dolgu yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Yüz de ortalama yarım saat sürer. Sonuçları ise işlem yapıldığı anda gözlemlenir ancak oturması 10 gün kadar sürebilir.

Yüz ve Çene dolgusu sonuçları kalıcı mıdır?

Dolgu uygulamaları uzun süre kalıcılık sağlayan işlemlerdir. İşlemin niteliği ve uygulama yapan bölgeye göre farklılıklar gösterebilmesiyle birlikte yaklaşık 1 yıl süresince dolgu etkinliğini korur.

Ne sıklıkla tekrarlanmalıdır?

12-18 ayın sonunda dolgular eriyince yüz ve çene dolgusu işlemi tekrarlanabilmektedir.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudakların tekrardan şekillendirilmesi, hacim verilmesi için dolgu maddesi enjekte edilerek yapılan işleme dudak dolgusu adı verilir. Tıbbi estetik uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alır. İçinde hyalüronik asit bulunan dolgu maddeleri kullanılır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Enjeksiyon işlemi 5 dakika gibi kısa bir sürede yapılır. Önemli olan dudak dolgusu için yapılan uygulamanın kişiye uygun olması, steril ortam hazırlama, uygulama sonrası doğru dağılımı için masaj basamaklarıdır. İşlem yapıldıktan sonra buz kompresi uygulanabilir.

Hangi Durumlarda Dudak Dolgusu Yapılır?

Dudak yapısı ince ise daha dolgun bir görünüm vermek için veya istenen dudak şekline kavuşmak için dolgu yapılır.

Yaş ilerledikçe de dudak eski şeklini kaybeder ve incelir. Dudak üstünde bulunan çizgiler belirginleşir. Kozmetik malzemelerle bu görünümü kapatmak imkânsızdır. Dudak dolgusu uygulandığında daha genç ve dolgun bir dudak ve yüz görünümü elde edilir.

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Dudak yapısında bozukluk, incelik, orantısızlık var ise dolgu ile bu problemler  giderilebilir. Kadınlar dudak dolgusu ile istediği görünüme kavuşarak, kendini daha genç ve çekici de hisseder.

Dudak Dolgusu Ne Amaçla Yapılır?

Üst ve alt dudakta simetri kaybını gidermek, ince yapıda olan dudakları daha dolgun göstermek amacı ile dudak dolgusu yapılır.

Uygulama Sonrası Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

Uygulama yapıldıktan sonra 2 saat kadar yemek yemek, ruj kullanmak istenmez. İlk günlerde işlem sonrası dudaklarda hafif şişlik oluşabilir, iğne girişlerinde morluklar meydana gelebilir. Bu şişlik ve morluklar kısa sürede geçmektedir. Uygulama sonrası dikkat edilecek noktalar arasına dolgu uygulama sonrası bol su içilmesi. Bol su içildiğinde dolgu içindeki hyalüronik asit su tutarak gerekli dolgunluğunu sağlar, uygulama daha uzun süre kalıcı olur.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Hyalüronik asit kullanarak yapılan geçici dudak dolgusu, kullanılan malzeme yoğunluğuna da bağlı olarak, 6ay ile 1,5 yıl arasında, ortalama 1 yıl kullanılabilir.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılır?

Dudak estetiği herkese yapılabilir. Dudakta ince çizgilerin çoğalması, asimetri olması, gülerken dişetlerinin görünmesi halinde kişilerin isteği üzerine dudak dolgusu yapılabilir.

Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?

Hamilelere, emziren kadınlara ve kanda pıhtılaşma bozukluğu olan hastalara dudak dolgusu işlemi  uygulanmamaktadır.

Dudak Dolgusu Fiyatları

Dudak dolgusu fiyatları, dudaklara enjekte edilen madde miktarına göre ve kullanılan dolgu çeşidine göre değişiklik gösterir.

Botulinum toksini ile Çene Küçültme Nedir?

Çene kasları kalıtsal olarak; aşırı diş sıkma ya da fazla çiğneme sebebi ile aşırı büyüyebilir. Erkekler için sorun olmasa da kadınlar için görüntü istenmeyen bir durumdur. Masseter botulinum toksini, 15 dakika gibi kısa sürede botulinum toksini uygulaması ile yapılan bir işlemdir.

Botulinum toksini Enjeksiyonu İle Çene Küçültme Ameliyatı Arasındaki Fark Nedir?

Ağız içi bölgesinden bir kesi açılır ve büyüyen çene kemiği törpülenir. Masseter botulinum toksini, enjeksiyon yöntemi ile çene kasına botulinum toksini uygulanmasıdır.

Tedaviden Sonra Başlangıçta ya da Sonraki Günlerde Herhangi Bir Ağrı Yaşanır mı?

Botulinum toksini uygulaması sonrası baş ağrısı olabilir. Bu uygulama yapılan bölgede biraz morarma olabilir, birkaç gün içinde bu morluklar geçecektir.

Ne Sıklıkla Tekrarlanması Gerekir?

Kalıcı olmayan bu işlem, hekimin uygun gördüğü aralıklarla tekrarlanmalıdır. Masseter botulinum toksini işlemi 3 ya da 6 ay etkisini sürdürür.

ONLİNE RANDEVU
×