“Diode lazer”, istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer’in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir.
Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır. Bu dalga boyu, Alexandrite lazere göre ciltte daha derine iner. Cildin derinliklerine rahat inmesi derinde kıl bulunan bölgelerde daha etkilidir.
İşlem süresi –15 – 30dk
Lazer Uygulamalarımız Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Cilt hücrelerinin yenilenmesi; sivilce, yara gibi izlerin tedavisi amacı ile kullanılan en güçlü lazer teknolojisidir. CO2 lazer nedir sorusunun ilk cevabı tıp alanında ilk kullanılan lazerlerden birisi olduğudur. Cildin alt katmanlarına inip, ısı tesiri yaratır ve cildin yenilenmesini sağlar. Lekelerin tedavisi için ilk tercih edilen uygulamalardandır.
Ciltte beliren sivilce, akne izlerini tedavi etmek için bazen kozmetik malzemeler yeterli gelmeyebilir. Bu durumda, cilt tedavisi CO2 lazer yöntemi ile yapılır. CO2 lazer nedir sorusuna cevap aldıktan sonra hangi lekelerde fayda sağlayacağını da bilmek gerekmektedir. Cilt gençleştirme ve plastik cerrahi alanında kullanılan bir lazerdir. Cildin yenilenmesini sağlar ve sağlıklı dokuların ortaya çıkmasına yardımcı olur. Ciltteki izlerin durumuna göre 1 ya da 2 seans, bazen 5 ya da 6 seans yapılır.
Cilt lekesi, akne, sivilce tedavisi yaptırmak isteyen 18 yaştan büyük kişiler CO2 lazer tedavisi yaptırabilir. CO2 lazer nedir, araştırıyorsanız yazımız size yardımcı olacaktır. Cildi onarıcı hücrelerin ısı yolu ile aktifleşmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Ciltte enfeksiyonu olan, kanser riski taşıyan hastalar ve hamilelere lazer tedavisi önerilmez.
Lekelerin tedavi edilmesi ve ciltte bulunan çeşitli kusurlar için lazer tedavisi uygulanır. Peki, CO2 Lazerle leke tedavisi nasıl yapılır? Cildin alt tabakasına ısı iletir ve onarıcı olan cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.
Lazer ile leke tedavisi yapılırken seans aralıklarının 3 ya da 4 hafta olması, cildin zarar görmemesi için önemlidir. CO2 lazerle leke tedavisi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız öncelikle cilde lazer uygulanır. Bu sırada da cildin lazer ışını alan bölümü hasar görmemesi için sürekli kontrol edilmelidir.
Cilt lazer tedavisi sonrası hassaslaşır. Bu sebeple güneş ışığı altında fazla kalmamak, muntazam olarak güneş kremi kullanmak, cildin iyi nemlenmesini sağlamak önem taşır. CO2 lazerle leke tedavisi nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrendikten sonra, daha sonraki süreçte ne yapıldığını merak edebilirsiniz. Cildin alt katmanlarına lazer ışını verilir. Cildi yoracak ürün ve uygulamalardan kaçınmak gerekir.
Lazer tedavisinde yapılacak işlemlere göre ücretlerde farklılıklar olabilir. Cildin alt katmanlarına kadar inen ışınlar olduğu için, koyu ten rengi olan kişilere uygulanırken tedbirli olmak gerekir.
CO2 Fraksiyonel lazer yönteminden önce, lazer uygulanan bölgede soyulmalar olur ve tedavi süreci zaman alırdı. Co2 Fraksiyonel lazer yöntemi ile çok kısa bir iyileşme süreci olur ve kısa sürede kişi normal yaşantısına döner. CO2 fraksiyonel lazerle yüz germe (gençleştirme) yüz gençleştirmede tedavi süreci şu şekilde ilerlemektedir: Cilt dokusunda bulunan su molekülleri, lazer ışınının verdiği ısı ile etkileşir. Sağlam dokular ile hasar gören dokular iyileşme sürecine girer.
Cilt gençleştirme ve yüz gerdirme uygulamasında anestezi kremleri kullanıldığı için acı hissedilmemektedir. CO2 fraksiyonel lazerle yüz germe (gençleştirme) yüz gençleştirmede tedavi süreci için 3 veya 6 seans uygulama yeterlidir.
Yüz germe ve gençleştirme tedavisinde büyük ölçüde yenilenme görülmektedir. CO2 fraksiyonel lazerle yüz germe (gençleştirme) yüz gençleştirmede tedavi süreci ağrısız geçen bir uygulama olmaktadır.
Ciltte izlerin ve lekelenmelerin azaldığı görülür. Tekrarlama olasılığı düşüktür. Bu uygulama sonrasında 3 ya da 6 ay içerisinde gözle görülür bir yenilenme fark edilecektir.